23/3/2011 - 17:23h - laMalla.cat

Futbol espanyol de ‘pandereta’

No acabo d'entendre en què pensen els dirigents del futbol espanyol. Ja siguin els directius dels clubs, de la lliga de futbol professional, de la Federació espanyola de Futbol, tots són molt egoïstes i no miren pels interessos generals de ningú. També incloc a la majoria de futbolistes que no miren més enllà del seu compte corrent.
Però almenys aquests últims van ser conseqüents al mes de Desembre desconvocant una vaga que hauria trastocat tot el calendari. Quelcom que ara estan capficats a fer la majoria dels clubs de Primera que anys després se n'adonen que no els surt gens rentable que el partit dels dissabtes sigui en obert. I al 97, quan la llei d'Álvarez Cascos, llavors ningú es va queixar. Com sempre passa en aquest desastrós país, les solucions sempre a posteriori i en forma de vaga, sempre l'opció més radical.
Com el dissabte 2 i 3 d'Abril no hi hagi competició de lliga, tot el calendari quedarà totalment adulterat. La lliga hauria d'acabar tres setmanes després del que estava previst, s'acabaria el 12 de Juny. I atenció hi hauria una diferència de 3 setmanes entre la penúltima jornada de lliga i la darrera. Perquè durant aquestes setmanes es disputa el dissabte 28 de Maig la Final de la Champions, i després el 3 i 7 de Juny està prevista una gira de la selecció espanyola pels Estats Units. Suposo que els que esteu llegint això, estareu al·lucinant amb el guirigall majúscul que pot provocar aquesta decisió dels clubs. Si sou del Barça o del Madrid també heu de saber que amb aquests canvis la Final de la Copa del Rei també es jugaria abans que el clàssic de la lliga i compte si els dos equips superen la ronda de quarts, es disputaran en 14 dies: 4 clàssics. Més d'un quedarem saturats de blaugranes i merengues, quin empatx!Jo des d'aquí també diria als clubs que si volen fer més diners, doncs que no malgastin tants calers en comissions i fitxatges astronòmics.
Que comencin a estalviar una mica a treure més jugadors del planter i a no estar per sobre del bé i el mal. Ja seria hora que el Futbol espanyol comencés a fer les coses bé. Dins d'aquest paquet d'empresaris del Futbol també m'agradaria incloure a les plataformes televisives que fan el que volen i com volen amb els horaris dels diferents partits. Tampoc miren pels interessos dels aficionats si no per les seves butxaques.
Fa anys que tinc un somni que no considero que sigui utòpic: que el 20 de Juliol quan es faci el sorteig del calendari de la nova temporada ja pugui saber almenys quins dies i a quines hores jugarà el meu equip al llarg de tota la temporada. Hi ha lligues que això ja passa des de fa anys. Perquè no pot passar a Espanya? Ah! es clar, el de sempre: hi ha massa interessos, parlem clar: mamoneos!!

Comentaris
  1. Avatar
    Roger diu:

    Molt d'acord amb l'últim paràgraf, tan de bo (en qüestions de futbol), això fos Anglaterra, on des del dia 1 de la temporada defineixen dies, horaris i cadenes en què veure el partit... ens treuria més d'un maldecap i imposaríem l'ordre des del primer moment, per preocupar-nos d'altres coses o, potser, parlar directament de futbol, que és del què es tracta!

    24/03/2011 - 08:22h