31/12/2010 - 19:18h - laMalla.cat

L’hora dels Dakarians

El millor de començar un nou any és que arrenca també un nou any esportiu. I un any més el Dakar és la competició per excel•lència que dona el tret de sortida a 365 dies que espero que siguin positius per als esportistes de casa nostra. Aquests dies penso moltíssim en el Joan Pedrero que als seus 30 anys li ha arribat l'oportunitat de disputar el Dakar amb una moto oficial. I no en un equip qualsevol, ho farà al costat del Marc Coma: el millor pilot de raids de la història del nostre país que buscarà la seva tercera corona. El Joan s'ha guanyat aquest dret venint des de baix del tot, picant molta pedra. Jo el vaig conèixer l'any 2008 quan havia de compartir amb ell el Lisboa-Dakar que es va acabar suspenent per amenaces terroristes. El seu caràcter afable t'impregna des d'un primer moment, és una persona oberta, divertida i molt amiga dels seus amics. Un caràcter que l'ajuda a relativitzar a dalt de la moto tots els patiments i infortunis que pugui anar trobant durant la cursa. L'any passat va ser l'únic pilot que amb una moto privada va finalitzar entre els 10 primers i convertir-se de pas en el millor espanyol de la competició. Aquest any no tinc cap dubte que aprofitarà l'oportunitat que li ha donat l'equip del Marc Coma i serà el motxiller perfecte per al d'Avià. El bon rotllo que desprèn sempre el de Canet ajudarà al dues vegades Campió del Dakar ha relativitzar tots els problemes que es puguin trobar i els dos en sortiran beneficiats. El guió perfecte seria una victòria d'en Marc i un nou Top-10 per al Joan que enguany, no ho oblidem, està al servei del seu líder d'equip. L'únic objectiu  ha de ser que el Coma torni a guanyar, quelcom que Pedrero té molt assumit. És el rol que li toca aquest 2011.

També crec que pot ser un gran Dakar per a Jordi Viladoms que per primera vegada serà el pilot estrella del seu equip enguany Yamaha.
Pel que fa als cotxes opino que només 5 pilots són els únics candidats a la victòria final. Els 4 pilots oficials de Volkswagen i per aquest ordre: Sainz, Al-Attiyah, De Villiers i Miller. L'altra gran favorit amb lletres majúscules és Stephan Peterhansel. El francès busca la desena victòria en el raid més dur del planeta. El seu BMW és un cotxe inferior als Volkswagen però ell és el rei indicutible de la navegació i segons els organitzadors aquest serà un dels factors que determinarà el guanyador final.
Qué comenci l'espectacle!

Comentaris