19/1/2011 - 17:00h - laMalla.cat

Pedrero serà el pròxim Coma

Pedrero_coma


Ja us he anat advertint en aquest bloc de les qualitats professionals i sobtretot personals del Joan Pedrero i el pilot de Canet de Mar ha tornat a complir amb escreix.
En el seu tercer Dakar, el primer com a motxiller del Marc Coma s'ha tornat a superar: ha acabat cinquè, millorant en 5 posicions la gran desena plaça conquerida el 2010 amb un equip privat. Però el més important és que el seu cap de files, el grandiós Marc Coma, ha tornat a guanyar. Les virtuts de Pedrero han tornat a sorgir efecte. El mateix Coma ho deia ‘el Joan ens ha donat tot el que necessitàvem, especialment en l'aspecte humà'. Aquest any l'ASO, l'organització de la prova els ha fet la vida impossible des del primer quilòmetre. Després de la sanció de Coma de l'any passat, recordem que el van deixar fora de la competició per un suposat canvi de pneumàtic que mai es va poder confirmar al 100% . Doncs aquest any han seguit de molt a prop tots els moviments de l'equip del Marc, vaja gairebé no els han deixat respirar. El Marc i el Joan han hagut de suportar aquesta pressió i també la de Despres i Faria que han intentat fer la vida impossible a Coma. La tàctica era intentar sortir sempre davant del Marc per derrapar al màxim, aixecar molta pols i perjudicar la visibilitat del pilot d'Avià, era una tàctica premeditada i de mala fe. Afortunadament no ha passat res però algú podria haver pres mal.
Aquestes circumstàncies no han sortit a la llum pública perquè en Coma i en Joan no han volgut però crec que tots vosaltres mereixeu saber la veritat. Cadascú utilitza les seves armes això està clar però aquest tipus de carreres on la carretera ja és prou complicada doncs si afegim la dificultat de la visibilitat qualsevol caiguda podria haver estat irreparable, no només per la competició si no per la integritat física dels pilots que no oblidem que ells són la seva carrosseria.
Afortunadament, no em hagut de lamentar cap desgràcia i tot ha acabat amb un final molt feliç per als nostres pilots. Aquest binomi que estan formant el Joan i el Marc que continuaran junts l'any vinent em recorda molt al que formaven en el seu dia el Nani Roma, primer guanyador espanyol en motos i el mateix Marc Coma que va començar a despuntar com a motxiller del de Folgueroles. I com la història sempre és cíclica servidor no té cap dubte que el pròxim Coma serà el Joan. L'any vinent potser encara no perquè el d'Avià tornarà a competir en motos però el meu favorit per guanyar el Dakar 2013 té un nom i un cognom molt clar: Joan Pedrero.

 

Comentaris