7/9/2011 - 13:53h - laMalla.cat

Un pilot de llegenda

Amb 18 anyets acabats de fer ja té un Mundial de 125 a la butxaca, guanyat amb moltíssima autoritat i amb una exhibició antològica al Gran Premi de Portugal del 2010. Allí va ser capaç de guanyar una cursa de 9 voltes i començant des de l’última posició de la graella. Una remuntada només a l’abast d’uns pocs privilegiats, jo només li havia vist fer una exhibició similar a Valentino Rossi ja fa molts anys i també quan corria al vuitè de litre.

 Com ja haureu deduït els malalts, com jo, de benzina, estic parlant de Marc Márquez que des que va fer el salt a Moto 2, tinc la sensació que guanyarà la segona corona mundial de forma consecutiva. Enguany quan estava a 82 punts de Bradl després de només 5 Grans Premis no vaig deixar de creure, perquè el Marc té alguna cosa diferent, especial; un talent descomunal!
No sé per quin motiu tinc un sisè sentit esportiu per reconèixer a fores de sèrie des que són molt joves, és així (no ho dic per presumir!). És una habilitat que he tingut sempre amb esportistes precoços i amb en Marc aquesta sensació es multiplica per infinit des del primer dia que el vaig veure damunt d’una moto ara ja farà uns 5 anys en un Campionat de Catalunya. Quan queden 5 proves perquè acabi la temporada el pilot de Cervera està a només 23 punts del líder de la general Stefan Bradl i amb un ritme de victòries imparable. Des de la màxima diferència de la temporada el pilot Català ha disputat 6 Grans Premis i d’aquests n’ha guanyat 5, per cap del seu rival pel Mundial. La dinàmica del Marc és del tot guanyadora i en els Grans Premis està dominant amb molta autoritat, com si fos tot un veterà, i senyors aquest any tot just disputa el seu tercer mundial complert, encara no ha arribat ni als 50 GP.
En Marc, si les coses no es torcen, va camí de fer petits els rècords dels grans mites de la velocitat, com Valentino Rossi o Mike Doohan. Ja no el comparo amb Dani Pedrosa o Jorge Lorenzo perquè crec que el Marc està en un altra lliga, a la dels pilots que marquen una època molt llarga de triomfs i victòries èpiques. Aquells que tenen un punt extra a la resta, quelcom que els fa especials i únics: els pilots de llegenda. El Marc està en aquest grup tan selecte. I nosaltres som uns afortunats perquè disfrutarem d’ell durant molts i molts anys.  

Comentaris