" />

8/2/2011 - 06:59h - laMalla.cat

Primera crònica madrilenya del 'Rei Artur'

 

Hom diria que el Rei Artur volia seduir a la cort madrilenya. Es pot afirmar tranquil·lament que ho ha aconseguit, a jutjar pels resultats del seu primer 'tête à tête', des que és president, amb Rodríguez Zapatero i per les formes que gastava el president català en la roda de premsa que va oferir aquest dilluns al vespre a La Moncloa.

Mas es mostrava fresc i dinàmic, amè en els arguments i solvent en les respostes. Va exhibir davant dels periodistes de Madrid un castellà impecable -d'un nivell superior a la mitjana dels polítics catalans- i el millor dels seus tarannàs. Al president l'estimen les càmeres i ell es deixa estimar.

Era l'estrena a Madrid i ha sortit prou bé. 760 milions a la butxaca, bons auguris per les possibilitats de deute públic de la Generalitat i un clima positiu. “No tinc perquè amagar-ho”, deia el president, en to de confidència, als periodistes de la 'Villa y Corte'. Poca estona per a l'Estatut i per als camins sobiranistes de la passada campanya electoral. “De eso hemos hablado poco”, confessava el president a preguntes d'un periodista català desplaçat per l'ocasió fins a La Moncloa.

Tot correcte, tot com estava previst. Queda inaugurado este president; queden digerits els gripaus, i queda recollit aquest 'Peix al cove”.

És probable que el president Mas i el president Zapatero tinguin algun altre 'tête à tête' abans que les eleccions generals de l'any que ve donin pas a Rajoy o a Rubalcaba, depenent de si acaba fent-se realitat el que diuen les enquestes o les esperances d'una renovació socialista. Però el que és segur és que a data d'aquest dilluns, 8 de febrer de 2011, Artur Mas ha guanyat punts a Madrid i no precisament al número 13 del carrer Gènova.

Comentaris