15/2/2010 - 06:00h - laMalla.cat

Corridas no però correbous sí?

 

"A l 'Ebre diem que sense bous no hi ha festa i sense festa no hi ha poble”, argumentava aquest dijous el diputat convergent Francesc Sancho a l'hora de defensar la iniciativa del seu grup per blindar per llei els correbous. La proposta va comptar amb l'inusual suport de socialistes, republicans i populars. Mentre el Parlament tramita la prohibició de les corridas a Catalunya, els partits protaurins i antitaurins es posen d'acord per blindar una festa que Iniciativa considera ja blindada amb la base jurídica actual.

Davant la desafecció ciutadana envers la política, els partits rastregen el territori en busca d'un filó. Com els primers americans que buscaven or a l'oest. A la cambra el debat no és prohibir o no prohibir els correbous a les Terres de l'Ebre, com si els correbous només se celebressin allà, sinó assegurar-se la complicitat del territori.

 

L' Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANPBA) ha decidit passar a l’acció. Després de comprovar que les denúncies administratives no prosperen, els defensors dels animals han decidit recórrer a la via judicial per posar fi als espectacles amb bous a les Terres de l’Ebre. L’ANPBA demandarà la Generalitat de Catalunya per incompliment de la Llei de Protecció dels Animals i per autoritar els bous embolats i capllaçats. lamalla.cat (16 d'agost de 2005)


Caldria tenir en compte que els bous i tot el que mou la festa també contribueix a l’economia d’unes empreses del sector. Als meus setanta-cinc anys, puc assegurar que la festa major de moltes localitats quedaria disminuïda i avorrida el cent per cent sense bous i correbous, tan per a joves com per a grans. (José Sele i Huguet, DiarideTarragona)

No espero juicio, sinceridad, ni sensibilidad de quien tiene “valor” para ensartarle una lanza a un toro herido y acorralado, ni de quien lo atropella con una excavadora o del que disfruta viendo esas salvajadas y otras similares. Pero creo que como la gran mayoría de los ciudadanos de este País, tengo el derecho a esperar y exigir de los que dictan las leyes, una actuación inmediata. (Julio Ortega, elplural.com)

A los animalistas les usan como excusa y como ariete, pero si el respeto a los toros fuera la razón auténtica, los correbous se prohibirían también desde mañana mismo. Pero los correbous son "nuestros", son "catalanes" y "molestan" menos. Por eso hay menos "consenso" sobre su eliminación. (Sergi Fidalgo, e-notícies)

 

Comentaris