23/11/2009 - 19:50h - laMalla.cat

Denunciar Movistar, Vodafone i Orange


“Bona matinada. És vostè el titular del número 69127344562? El meu nom és Deisy Donald. Truco de la seva companyia telefònica per premiar-lo per la seva fidelitat i proposar-li l'oferta de la setmana: si convida un amic seu a la nostra companyia li regalem un mòbil d'ultimíííssima generació”.

Aquest monòleg -a vegades diàleg molt curt- es pot repetir un parell de cops per setmana.

A Espanya hi ha més línies de mòbil, 53milions, que habitants, 44 milions. Com que el mercat està esgotat les companyies només poden captar clients mitjançant el canvi línia. Fer el salt a la competència oferint aparells d'última generació i ofertes en el preu de trucades i missatges.

L'altra estratègia és tocar el voraviu al client perquè no sucumbeixi davant les propostes suculentes de la competència. En els dos casos es tracta de trucar els usuaris fins avorrir-los.

Davant el cansament de l'usuari per les pràctiques il·legals de les companyies telefòniques el Govern ha començat a moure el pesat engranatge legislatiu. Aquesta setmana el ple del Congrés ha aprovat el projecte de llei de competència deslleial perquè abans de final d'any es prohibeixi les companyies fer trucades comercials des de números no identificables.

La mesura resultarà suficient perquè deixin de trucar. L'articulat afegeix cobertura legal per saber a qui s'han de dirigir els usuaris per denunciar les companyies. Un cop s'aprovi el nou text, els consumidors podran demostrar que han sol·licitat no rebre més ofertes. Si després de rebutjar el producte es reben més de dues trucades del mateix número es pot considerar “assetjament” i demanar responsabilitat a l'empresa.

L'Oficina de Consumidors i Usuaris preveu que l'aprovació de la futura llei incrementi els dos milions de queixes que ha rebut aquest 2009. Jo també.

Comentaris
  1. Avatar
    Carlos diu:

    Si serveix per deixar de rebre les trucadetes de marres, serà un gran triomf per la societat. Això sí, una llei similar a l'europea per les trucades "roaming" a d'altres països i que rebaixés les escandaloses factures actuals que es cobren a Espanya no estaria malament tampoc. És una vergonya els abusos que encara cometen les companyies telefòniques a l'hora de cobrar pels servei que ofereixen.

    26/11/2009 - 19:10h