30/10/2009 - 12:29h - laMalla.cat

Edat de jubilació. Segona part

Els expresidents nacionalistes Pujol i Arzalluz han deixat la tasca diària dels partits però no la política. De tant en tant es manifesten públicament i perjudiquen la formació que han dirigit durant mitja vida.

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a l'Àgora de TV3, i en referència al finançament dels partits: "si entrem aquí prendrem molt de mal perquè jo tindré una resposta fàcil". "Jo també li podria dir: 'aquests van donar tant a tant'", amenaçava l'expresident, a més d'assegurar que "tots faríem una mica de ferum". "No hi entrem, però, ei! si cal entrar, entrarem, jo em sembla que no hi he d'entrar, però si he d'entrar personalment, entraré", sentenciava.

El Periódico publicava aquesta setmana que una de les societats que no ha pogut justificar els 132.222 euros rebuts del Palau té d'administrador Juan Manuel Parra González. Administrador també d'una dotzena d'Empreses dedicades al món audiovisual, una de elles Estereo Rent, dedicada a organitzar actes electorals pels partits.

Si l'exdirigent vol estirar la manta perquè l'electorat conegui allò que s'imagina, endavant! Però les seves declaracions no fan cap favor al partit del qual és president d'honor. Convergència està sota la lupa jurídica i mediàtica perquè la seva fundació va rebre 630.000 euros del Palau. Potser Pujol no va escollir el millor moment per amenaçar.


El PNB va apartar Xabier Arzalluz (Guipúscoa, 1932) de la direcció del partit perquè durant la seva última etapa en la primera línia política va cremar la cúpula nacionalista amb declaracions incendiàries. Algú que ha presidit el PNB entre el 1980 i el 2004, que ha impartit classes universitàries sobre la Constitució Espanyola i que ha estat soci d'Aznar durant una legislatura, no pot alinear-se públicament en una entrevista al diari Gara amb Arnaldo Otegi, a qui va criticar quan era rival polític. No pot manifestar-se en contra del PSOE precisament quan el seu PNB acaba de pactar-hi els Pressupostos. No pot acusar Rubalcaba de voler "reprimir" en comptes de "negociar" una solució al conflicte basc. No pot dir que la política duta a terme pel ministre d'Interior “no es fa per lluitar contra el terrorisme” sinó per “evitar que al Parlament basc hi hagi una majoria que tiri endavant temes com l'autodeterminació”. No pot perjudicar el seu partit d'aquesta manera ara que ja no s'ha de justificar davant l'electorat.

Comentaris