16/5/2011 - 06:01h - laMalla.cat

El dijous gris de CiU

CiU governa en minoria i en cada sessió parlamentària es veu abocada a acceptar propostes de l'oposició per no minar el terreny per a futures lleis. Però dues mocions aprovades el darrer dijous de Ple evidencien una manca de rumb que distància la nau comandada per Mas de la “carta de navegació” aprovada pel Consell Executiu el 3 de maig.

Dijous, CiU sumava els seus vots als de l'oposició per permetre que el Parlament aprovés una moció del PP que instava el Govern a que "les retallades anunciades en els pressupostos" per a 2011 "no afectin els serveis del sistema sanitari públic". Les explicacions de Mas, Mas-Colell i Homs durant els darrers dos mesos per explicar els esforços del Govern per contenir el pressupost queden en evidència si amb el vistiplau a la moció, el grup parlamentari reconeix que està “retallant”. “Es compliquen molt la vida”, ironitzava amb un somriure la diputada del PP que va pactar el text de la moció amb CiU.

Dimarts, quan Solidaritat Catalana va presentar al Parlament el seu esbós de declaració institucional de suport a Bildu per negociar-la amb la resta de grups, ERC i ICV, s'hi van mostrar a favor. PSC, PP i C's en contra. I CiU no es va definir perquè, segons el portaveu Jordi Turull, el text li semblava “massa dur”. Dijous, un cop acabat el Ple i després d'una reunió de 20 minuts, la Junta de Portaveus de la cambra va aprovar la declaració institucional sense haver modificat ni una sola coma. "És una declaració necessària perquè Bildu és una de les grans victòries de la lluita antiterrorista", aplaudia després Turull.

La moció del PP, la declaració institucional de SI per a Bildu, i també el PSC va veure aquell dijous com CiU, per no ser l'únic grup que s'hi oposava, va votar a favor d'una moció que instava el Govern a "aprovar un pla d'acció de lluita contra l'atur per al 2011".

 

 

 

Comentaris