22/3/2010 - 06:00h - laMalla.cat

ETA / GPS

Global Positioning System: Sistema de Posicionament Global. El 21 de juliol cinc bombers del grup d'elit de reforç d'actuacions forestals de Lleida van morir mentre treballaven en l'extinció de l'incendi d'Horta de Sant Joan. Les víctimes van marcar cinc trucades de rescat immediat entre les 16h i les 17h. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va activar la fase d'emergències dues hores després que l'incendi es desboqués, a les 16:45h.

Polseguera política i procediment judicial a part, els partits van crear una comissió d'investigació parlamentària. Després de 46 compareixences, 12 sessions i gairebé 50 hores de debat i d'informació els sis grups de la cambra van signar unànimement 66 mesures de millora en la prevenció i extinció d'incendis forestals.

Els bombers incorporaran càmeres als helicòpters i dotaran totes les unitats de GPS per tenir controlats en tot moment els bombers que participin en l'extinció d'incendis i el centre de comandament avançat del cos disposarà de connexió via satèl·lit a la xarxa Rescat i a la xarxa corporativa de veu i dades.

Euskadi Ta Askatasuna. França es “mobilitzarà sense pietat”, paraula de Sarkozy, contra l'organització després que un dels seus membres matés dimarts passat un policia. Entre set o vuit terroristes volien robar cotxes de segona mà del concessionari Contact de Dammarie-lès-Lys, a 60 quilòmetres al sud de París, quan van ser sorpresos per la patrulla de Jean-Serge Nérin, de 53 anys, qui vetllava per la seguretat dels carrers de la població des de l'any 78. Una bala a l'aixella va evitar l'armilla antibales.

Uns tres-cents agents es van manifestar dimecres al municipi del policia assassinat. Les forces de seguretat franceses consideren que l'organització basca suposa un problema intern. “Això és un canvi i es pot convertir en un error fatal per a la banda perquè totes les policies aniran en bloc contra ETA”, afirmaven fonts espanyoles de la lluita antiterrorista.

Fins aquests primers anys del segle XXI l'organització terrorista operava activament en territori francès tot just creuada la frontera. Amagatall d'alguns membres destacats i d'armament. L'assassinat de Jean-Serge Nérin estrenyerà la col·laboració entre les forces de seguretat franceses i espanyoles i empetitirà el radi d'acció de la banda, que en els últims anys s'ha hagut d'allunyar de la frontera pirinenca. Dispersar-se per dificultar la localització.


Què és la incompetència?
La mancança intel·lectual per preveure una tragèdia? La incapacitat per avançar-se a un succés?
Saura es planteja ara comprar armilles que tapin les axil·les dels mossos.

 

 

 

Comentaris