3/10/2011 - 22:02h - laMalla.cat

La grandesa de la Devesa

La Devesa de Girona, el parc urbà més gran de Catalunya, va esdevenir dissabte l'escenari del naixement de la direcció d'un partit que ha reconegut el fracàs dels set darrers anys. Esquerra no ha sabut gestionar el poder -un projecte de vegueries, una llei de cinema que no s'ha complert, un pacte per la innovació retallat, el 2014- i n'ha pagat les conseqüències. Va perdre la meitat de votants a les autonòmiques, s'ha quedat sense representació -excepte Barcelona- als ajuntaments de les grans ciutats, entre elles Girona, i segurament perdrà el diputat gironí després de la cita electoral del 20-N.

El conclave podria haver estat l'escenari que augura mals resultats per a una Executiva que s'ha topat massa aviat amb el repte d'aturar la sagnia de militants, però va esdevenir un bon bany de masses per recuperar els ànims.
Els 1.600 republicans, camises per fora dels pantalons, que van anar a Girona es barrejaven animats amb els visitants d'una fira eqüestre que coincidia amb Congrés nacional al parc.

La militància sospira per “
enterrar els personalismes” del passat -Joan Puigcercós dixit- i aposta sense vacil·lar pel viratge al centre que proposa Junqueras. El 96% va aprovar el full de ruta polític per als propers quatre anys.

El nou president encapçala un projecte que se li assimila. Sense propostes estrella que neixen mortes. Sense donar titulars a la premsa. Pensat per a la militància. Per recuperar l'autoestima d'una formació en hores baixes. Per convertir-la en un “partit hegemònic” -Oriol Junqueras dixit, i Joaquim Nadal somriu-.


La cita de dissabte fins i tot va servir per apujar els ànims del gran damnificat de 'La nova Esquerra'. Joan Ridao, el menys efusiu a l'hora d'aplaudir les intervencions de la nova direcció va ser, probablement, el més abraçat per les bases en els descansos del Congrés. Això sí, amb el permís de l'ovació que va rebre la presidenta d'Òmnium Cultural i ¿futura defensora del republicanisme? Muriel Casals.

 

 


@quicualguacil

Comentaris