8/3/2011 - 06:03h - laMalla.cat

La sanitat d'Aguirre

El govern de la comunitat de Madrid preveu que Esperanza Aguirre es reincorpori aquesta setmana a la vida política. La presidenta autonòmica va ser intervinguda d'un càncer de mama, el 22 de febrer en un hospital públic.

Madrid és la comunitat espanyola que menys inverteix en sanitat pública, segons la Federació d'Associacions de Defensa de la Sanitat Pública. Aguirre ha apostat per la privada. Ha facilitat la construcció de quatre hospitals en la darrera legislatura on tant el personal sanitari com el no sanitari està subcontractat per empreses privades, i els llits de les seves habitacions provenen d'altres centres.

Aguirre ha decidit retallar el dèficit que provoca el sistema de sanitat pública per fer front a la crisi. Madrid dedica 1.103 euros per habitant en sanitat mentre que la mitjana de la resta de comunitats és de 1.288.

Quan falten menys de tres mesos per les eleccions, la presidenta madrilenya ha aprofitat una malaltia per publicitar un model sanitari que d'altra banda ha desprestigiat amb la seva gestió. Seria lloable que els casos de càncer de mama que pateixen les ciutadanes es resolguessin -via pública- amb la mateixa celeritat que el de la dirigent.

Carta oberta d'una netejadora de la sanitat pública:
Soy una limpiadora de la sanidad pública, y se lo que conlleva tener un político entre nuestras paredes. Para ellos solos, como mínimo: media planta bloqueada, para ellos solos los mejores médicos, cirujanos, fisioterapeutas, volcados al 100% sobre ese caso, para su exclusividad una sola limpiadora que se aburre religiosamente todo el puñetero día, teniendo que estar pendiente de cualquier cosa que pueda surgir. Se nos entrega un carro nuevo. Los políticos no pueden ver un carro viejo. Los cubos también son nuevos y relucientes. La fregona recién estrenada. La presa: ídem. (llegiu la carta complerta).

Comentaris