20/12/2010 - 06:01h - laMalla.cat

Males notícies: Parlament atomitzat

Comença la legislatura amb el Palau de la Ciutadella més atomitzat de la història de Catalunya. Set grups parlamentaris. És una mala notícia. Difondre set missatges serveix de poc si només n'hi ha un que compta, si només hi ha una majoria i la resta és incapaç de fer-li ombra.

Els partits catalans vessen ego. L'única formació que ha sabut gestionar la prepotència dels seus dirigents és la força que fa tres setmanes va guanyar a 921 dels 947 municipis catalans. Duran i Lleida ha entès que el partit guanya si en comptes de fer llit a Mas li dóna públicament el seu suport. “Som el tàndem perfecte”, van dir abraçats, en un míting de campanya. Una fórmula senzilla que els altres partits no han aplicat.

Montilla s'ha cansat en els darrers mesos de desmentir que hi ha dues ales al PSC. Castells i Maragall -dos consellers!- han criticat públicament el seu cap de files. Han difós les seves divergències sobre la manca d'identitat dels socialistes catalans mitjançant la premsa en comptes de llimar-les en les executives.

És una irresponsabilitat i una manca de respecte per a l'electorat republicà que Benach es col·loqui de número dos a la llista d'ERC per Barcelona i després de la patacada abandoni el vaixell. Si no volia tornar-se a barrejar amb els diputats rasos per què es tornava a presentar? I per què ha demanat públicament el cap de Puigcercós? Se suposa que si anava de número dos de l'encara president d'ERC és perquè creia en el projecte.

ERC ha patit l'excés d'ego de Carod i Puigcercós, que s'han tirat els plats pel cap en plena campanya electoral. Dos líders que en comptes de sumar públicament han restat, i Esquerra s'ha fet el harakiri.

Si l'oposició no se sap coordinar ens espera una altra dictadura de CiU. Coordinar vol dir que cal sumar. Proposo una coalició d'ICV i el sector del PSC disposat a formar una majoria àmplia catalana i d'esquerres. I una altra força formada pels partits independentistes que estiguin disposats a entendre's. Que Puigcercós, Laporta, Carretero i qui els vulgui acompanyar es guardin l'ego a la butxaca i treballin per Catalunya.

 

 

 

Comentaris
  1. Avatar
    GUAL diu:

    La situació dels partits del tripartit després de la sentència del constitucional és delicada i l'atomització és una de les conseqüències a la devallada dels partits de govern (encara templada per la llei electoral) El PSC perque ha fet veure que té interesos nacionals per guanyar espai a Convergència i ha acabat demostrant que tot era façana (reacció poc contundent davant la sentència i la remodelació interna marginant pilars mig catalanistes del grup del Castells, Ernest, Tura...). ERC ha caigut (alerta, la referencia d'Esquerra no són les últimes eleccions amb Carod com a màrtir amb més de 20escons, la seva posició "natural" dels últims anys era de 10 a 15, cal mirar els històrics), ja que des de fa 15 anys demana la remodelació de l'Estatut. És per això que la decepció per la complicitat absurda amb el PSC ha deixat ERC en una posició de desgast (com va passar amb anteriors pactes amb CiU). Pensem també que el votant d'Esquerra és possiblement del més crítics amb la feina del partit, no pas com Iniciativa, que adopta sempre un paper secundari (exepte Interior, on no ha destacat per la seva bona gestió: càrregues a estudiants, Horta de Sant Joan...). Iniciativa per Catalunya ha perdut vots, però el seu paper a l'ombra, o dit barruerament, de xupa culs, ha evitat danys majors. A més a més, el votant d'Iniciativa sembla que no valori tant la tasca de govern com les declaracions de bones intencions (a mi m'encanta com parla l'Herrera i el que diu, però després fan seguidisme pur i dur al PSC). La veritat és que els últims resultats electorals donen molt de sí... Salut

    23/12/2010 - 11:21h