28/2/2011 - 17:41h - laMalla.cat

On és Castells?

On és l'exconseller d'Economia, Antoni Castells? Mentre el PSC concedeix els 100 dies de gràcia al nou govern de Mas per començar a practicar l'oposició ferma que li reclamen els alcaldes al grup parlamentari, les finances de la Generalitat han centrat les discrepàncies entre CiU i la resta de partits. S'ha trobat a faltar l'opinió d'un dels dirigents més mediàtics de la darrera legislatura, de l'artífex del nou model de finançament autonòmic que tan ràpid ha quedat diluït.

Cada dia que passa s'alcen més veus a les files socialistes que discrepen amb l'actual direcció. El primer secretari va actuar responsablement quan després de la patacada electoral de novembre va anunciar “un pas cap al costat” per deixar lloc al relleu en el comandament de la nau socialista.

“Els resultats polítics de la seva gestió canten. Els ciutadans/es en les darreres eleccions autonòmiques han deixat ben clar que no estan amb nosaltres. Des de les eleccions de 1999 anem com els crancs, cap endarrere. Cada vegada més endarrere”, apunta l'exalcalde de Mataró, Manuel Mas, per demanar la renovació de la cúpula instal·lada a Nicaragua.

Els socialistes manen a 277 dels 947 municipis catalans i governen en les ciutats amb més de 50.000 habitants: Barcelona, l'Hospitalet, Badalona, Terrassa, Sabadell o Manresa. La força del PSC que emergeix del municipalisme podria quedar lapidada si s'estén l'onada convergent iniciada el novembre.

Els alcaldes socialistes haurien de centrar-se en revalidar els vots obtinguts en les darreres municipals en comptes de postular-se per agafar una bona cadira als despatxos del carrer Nicaragua.

Els resultats de maig avalaran unes candidatures que hauran de competir amb el sector obiolista, amb l'ala catalanista o amb el vell aparell del partit.

Potser abans del congrés apareix una nova candidatura. Potser torna a sonar l'única veu crítica amb la direcció que era respectada per la militància i els simpatitzants, i que a dia d'avui ni tan sòls ha aparegut per defensar la seva gestió durant els darrers set anys al capdavant d'Economia.

Comentaris