6/6/2011 - 06:01h - laMalla.cat

Perquè és més fàcil mantenir una majoria absoluta

Francisco Camps aspirava a revalidar la majoria absoluta del PP a la Generalitat Valenciana malgrat formar part del -ja no tan selecte- grup de 100 candidats que concorrien a les eleccions del 22 de maig imputats per suposats casos de corrupció. El PP valencià es presentava a les autonòmiques i les municipals amb l'expedient tacat pels casos Gürtel i Brugal que afecten els candidats Ricardo Costa, Vicente Rambla, Milagrosa Martínez, David Serra, Yolanda García, Sonia Castedo i el president de la Diputació d'Alacant i número 2 de la llista a l'alcaldia, José Joaquín Ripoll.

El poble va respectar la presumpció d'innocència i va absoldre Camps. El PP de la Comunitat Valenciana va aconseguir la cinquena victòria a les urnes, la quarta consecutiva per majoria absoluta, en unes autonòmiques. Camps està imputat per un suposat delicte de suborn passiu per haver rebut vestits de la trama Gürtel i a l'espera que la Justícia decideixi si li obre un judici oral. L'acompanyaven a les llistes populars fins a 10 implicats amb causes obertes.

Hi ha una teoria explicitada el febrer de 2009 pel president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, que podria explicar perquè és tan difícil que canviï el color d'una institució on governa un partit amb majoria absoluta.

"Qui guanya les eleccions col·loca una infinitat de gent. I tota aquesta gent és un vot captiu. Això suposa molt poder en un Ajuntament, en una Diputació. Jo no sé la quantitat de gent que he col·locat en dotze anys, no ho sé. Però entre Penveta, l'Hospital, l'Institut de Promoció Ceràmica, l'Escola Taurina, la Diputació, el Port... ni ho sé. Mare que vol entrar a l'escola de la Consolació de Burriana... que és molt difícil... i aquesta senyora és un vot agraït. Per tant, no cal que m'estengui gaire més".

Anticorrupció investiga el dirigent castellonenc des de fa 8 anys. Està acusat d'haver comès, presumptament, delictes de suborn, tràfic d'influències i frau fiscal.

Àudio

 @quicualguacil

Comentaris
  1. Avatar
    dowayo diu:

    Gran 'quote' de Fabra. Només hi ha una paraula: màfia. Si voleu saber per què Rita Barberà guanya sempre a València aquest enllaç us pot il·lustrar: http://ow.ly/5bjw4

    06/06/2011 - 20:42h