9/10/2009 - 13:11h - laMalla.cat

Tres hurres per Aguirre!

 
Hi ha un costum arrelat a la política espanyola que consisteix, si ets responsable d'algun delicte penal, en dimitir del càrrec just quan coneixes quin ha de ser el centre penitenciari que s'ha de convertir temporalment en la teva nova llar. I més enllà d'establir un silenci que hom podria malinterpretar, el polític en qüestió vocifera fàstics a tort i a dret contra els qui l'acusen i proclama, també a tort i a dret, la seva innocència. Ruiz Mateos, Josep Maria Sala, Carlos Navarro, Jacinto Llamas, Buenaventura Gómez, Manuel Vilanova o Lluc Tomàs.

Aplaudeixo la decisió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, d'expulsar del seu grup parlamentari Alberto López Viejo, Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch, els tres diputats acusats d'acceptar suborns en metàl·lic i espècies del cap de l'entramat Gürtel, Francisco Correa. Perquè si no és el propi actor qui pren decisions correspon prendre responsabilitats al seu superior. Aguirre els ha fet fora del PP però no de l'hemicicle, perquè el tres subjectes s'han negat a tornat la seva acta de diputats i seguiran al Parlament formant part del Grup Mixt.

No ho està fent el capità del vaixell. Sí ho ha fet amb els del seu camerino la presidenta autonòmica, la mateixa que va protagonitzar una roda de premsa vestint una faldilla amb mitjons i sabates de taló. Tota una personalitat que actua mentre els altres callen i resten immòbils. Tres hurres per Aguirre! Un per cada diputat expulsat.


Per què no fa el mateix el president gallec? I el valencià?
Per què resta immòbil i silenciós el capità si veu que l'aigua arriba al coll de la tripulació?

Comentaris
  1. Avatar
    Princesa diu:

    El costum arrelat de dimitir davant d'un delicte és una norma democràtica i un valor deontologic popi d'un sistema polític sa. Personalment crec que l'estat Espanyol no és un bon exemple de sistema democràtic i menys de sistema sa. Quan hi ha un delicte i surt a la llum pública, no hi ha les mateixes conseqüències que pateix una persona que roba pa per menjar. Si, una mica demagògic però pregunta-li a honorable Millet i al conseller de cultura.

    M'ha agradat el to del article. Felicitat a l'autor!

    15/10/2009 - 13:46h