1/10/2009 - 12:16h - laMalla.cat

Indignació i cabreig

  Aquests dies estem esmorzant amb pressupostos, trames de corrupció, corazonadas, debats de política nacional i... jubilacions milionàries. Tot i que tots son temes prou interessants, és aquest últim el que m'ha fet reflexionar desprès de meditar molt com enfocar-ho.

El meu cap em diu que he de ser metòdic i prudent, el meu cor em demana guerra perquè en temps de crisis i amb discursos com el que estem sentint per part de la patronal i el sector bancari és per indignar-se.

Per a tots aquells que encara desconeixeu de que us parlo, dir-vos que José Ignacio Goirigolzarri, conseller delegat del BBVA, cobrarà una pensió anual de 3 milions d'euros (500 milions de les antigues pessetes, és a dir, 1,36 milions de pessetes al dia, o dit d'una altra manera 57.000 pessetes l'hora). Ah!, però tranquils, perquè -tal i com argumenten des del BBVA- d'aquesta manera s'han estalviat una indemnització per cessament. Quina barra!!!

Les reaccions han estat diverses i algunes curioses. Hi ha qui diu que és una decisió d'una empresa privada i que com a tal el BBVA pot fer allò que vulgui amb els recursos que té i només ha d'explicar-se davant els seus accionistes, els quals finalment acabaran pagant aquestes jubilacions milionàries. Potser s'ha de recordar que va ser amb diners públics com és van socórrer a la banca privada per ajudar-la a sortir de la crisi.

Els números son clars. S'ha pagat a una única persona l'equivalent al que cobrarien en un mes, com a subsidi d'atur, 7.500 persones, o dit d'una altra manera, amb els diners de la jubilació del senyor Goirigolzarri es podrien crear uns 150 llocs de treball fixes.

Amb aquestes dades sorgeixen interrogants com: quina opinió té la patronal espanyola, la CEOE?; com es poden justificar -en cas que s'atorguin- nous ajuts a la banca?; quina autoritat tenen aquells que demanen congelacions salarials i de les pensions a les taules de negociació?; que en pensen els treballadors dels sector bancari als quals se'ls ha presentat un expedient de regulació o se'ls ha congelat el salari?

Comentaris
 1. Avatar
  delphi diu:

  Quina BARRA!!!!!!!! Gabi, estic totalment d'acord amb tu. Com és possible que en el segle que vivim, això estiguí passant? i si esmentem la crisis que estem vivim el poble; ÉS ALUCINANT. Però creus que ells els importa que nosaltres ens quedem sense feina, sense cases o pisos, sense menjar, etc.... ???????? NO, no els importa l'única cosa que ells pensen en sol a omplir les seves arques i a sobre es BURLEM de nosaltres en la nostra pròpia cara. PERÒ AIXÒ QUE ÉS???? Si el teu article ho diu molt clar; QUINA BARRA. Delphi

  01/10/2009 - 19:12h
 2. Avatar
  Mª Carmen diu:

  Gabi por desgracia tu comentario es una verdad increible y lo mas gracioso es que no hay manera que los que nos gobiernan no regulen este tipo de mangoneo .Como el caso del PP y otros similares.Lo único que tenemos las personas como tú y yo es el derecho a la protesta pero te toca los co....... que no haya una ley que no permita a estos rateros ,desvergonzados ,sinverguenzas que se gaste el dinero de los contribuyentes de la manera más impune . Así va el pais que continuan tomandonos el pelo y nosotros jodidos pero¿ contentos?

  09/10/2009 - 19:20h