4/11/2010 - 10:49h - laMalla.cat

Que viene, que viene...

El proper diumenge, 7 de novembre, visita Barcelona el cap d'estat de la Ciutat del Vaticà, Joseph Ratzinger. Si han llegit bé, aquest ha estat l'argument que ha utilitzat l'arquebisbat de Barcelona per justificar la despesa que tindrà aquest esdeveniment.  Visita la ciutat comtal un cap d'estat. L'estada serà d'un dia (tot i que arribarà la nit de dissabte per dormir aquí) i els costos - directes i indirectes- s'estimen en uns 3 milions d'euros, vaja, 500 milions de les antigues pessetes, dels quals l'església catòlica cobrirà poc més del 15%, la resta són diners públics.

Són moltes les reflexions que es poden fer, però la  primera és destacar la poca predisposició d'un cap d'estat que, lluny de ser sensible amb les dificultats que estan patint moltes persones per arribar a finals de mes, protagonitzarà un acte partidari, adreçat a un col·lectiu molt concret i que -per molt que es digui des de la Conferència Episcopal- que Espanya és majoritàriament catòlica, la constitució recull que l'estat espanyol és aconfessional.

Potser caldria regalar-li al senyor Rouco Varela un diccionari -en castellà lògicament- per que sàpiga el que significa aquest terme, a més de termes com respecte, vergonya, delicte, etc... Perquè opinar des d'un "pulpito" sense acceptar ni permetre l'opinió ni les rèpliques dels demès és més propi de temps ja passats que de l'actualitat; temps en els que -no cal oblidar-ho- van tenir un paper molt destacat.

Una segona reflexió a fer és el cost i la infraestructura que tindrà aquet acte:  s'estimen en uns 20.000 els agents de la Guàrdia Civil, dels Mossos d'Esquadra,de la  Policia Nacional, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia Local del Prat, dels  bombers, dels membres del Sistema d'Emergències Mèdiques, de la Guàrdia Vaticana i de l'Exèrcit espanyol, que es necessitaran per assegurar que tot vagi bé per un acte, d'un dia de durada. A aquests s'han de sumar els de la brigada municipal que treu i posa contenidors, els que han fet el muntatge audiovisual, els que col·locaran i trauran les cadires, els que han de netejar.... Tot això, senyor Rouco, són despeses atribuïbles a aquest acte.

Des d'un punt de vista aconfessional, vist el desplegament i els diners que ens costarà a tots. Vull cridar a la consciència dels que anuncien que cal donar diners a la seva causa a traves de la declaració d'hisenda. Quants casos d'urgència, de necessitat, es poden solucionar amb 500 milions de pessetes. Cal aquesta despesa en moments de crisi com els que estem patint? Com justificaran les seves demandes de suport econòmic davant de les persones que dilluns, 8 de novembre, rebran una carta de desnonament o un carta de comiat de la seva empresa.

Un prec, siguin més respectuosos amb la pluralitat d'aquest país, vostès no tenen el monopoli de res i si veritablement creuen allò que prediquen siguin més modestos, més reals i més propers als problemes que afecten a la gent.

Comentaris
 1. Avatar
  Maria diu:

  No Gabi, t'equivoques. Tot això s'haurà d'atribuir a Normalització Lingüística ja que, segons Rajoy, que el Papa utilitzi el català en la cerimònia de consagració "es la mejor campaña que se ha hecho jamás en favor del catalán" i "situará el catalán en el mundo" i "lo universalizará". La campanya més cara que hem pagat mai!!!

  04/11/2010 - 12:13h
 2. Avatar
  raul diu:

  pues como de pronto se den cuenta de lo que dices, son capaces de invitar a los líderes religiosos de las diferentes confesiones que hay y pagarles un chiringuito igual...

  04/11/2010 - 15:06h
 3. Avatar
  Josep diu:

  Ja és hora que l'Estat revisi els seus acords amb el Vaticà i elimini el sobrefinançament públic dels del la secta de la creu. Ningú no nega que representin la religió de tradició majoritària al país, però el que és més que dubtós és que hagin de tenir el privilegi de diners i influència que ténen quan, ni tan sols la gran majoria de catòlics, fan cas de les seves doctrines sobre sexualitat i família. L'Església catòlica és una gran i podrida mentida pensada per a manipular els homes i les dones.

  04/11/2010 - 22:43h
 4. Avatar
  Lola Urgell diu:

  Quan volen diuen que el Papa ve com a Cap d'Estat però aquest cop (crec jo) ve com a representant de l'esglèsia Catòlica per batejar l'edifici com a temple( no ho sé perquè sincerament me la porta més que fluixa!), per tant no hauria d'haver aquest desplegament desmesurat de seguretat; pressupost desmesurat de diners en aquests temps que corrent i, a més a més en un pais aconfessional com és Espanya. Ja no tant sols és la molestia causada als veïns dels voltants de la Sagrada Familia, és la vergonya dels calers gastats en una religió que no respecte ni aprova la forma de vida de milions de persones... Quan l'Esglèsia mostri signes de comprensió a l'utilització dels preservatius, mostri respecte per les persones i families homosexuals, declari una guerra sense treva a la pederastia (començant per la que hi ha dins del nucli eclesiastic), lluiti relament contra la pobresa i la fam d'arreu del món, i mil milions de coses més........ potser llavors començem a pensar que la religió i la fe fan el paper, que en teoria ens havien vengut. Mentrestant seguire pensant que tota aquesta pel-licula només beneficia a les empreses que han col-laborat amb aquest acte per aconseguir una millora fiscal; seguire pensant que l'únic ser superior són els millions de persones que cada dia lluitan per sortir endavant; els únics apostols la gent que ajuda els altres i els unics dimonis tots els que ens venen la paradeta de les religions com a salvació dels homes.

  07/11/2010 - 18:32h
 5. Avatar
  Marta Castells diu:

  Mes i mes del mateix que sempre. No acabaré d'entendre mai com hi ha gent, que pot deixar-se enganyar d'aquesta manera tant bestia. I si tant saben de que va aquesta religió, el manament mes important de tots, el que resumeix tota la parafernalia que tenen montada diu: Amaras al projimo como a ti mismo, i aixó, segon la meva manera d'entendre, els que mes exemple han de donar, s'ho estan passant per el forro.

  08/11/2010 - 19:42h