31/5/2010 - 08:02h - laMalla.cat

Download

El primer cap de setmana de la Feria del libro de Madrid ha regalat als lectors i venedors una sorpresa: el llibre electrònic. Es podran comprar descàrregues a les "casetas"!. Els editors s'han avançat i no han esperat al dia 8 de juny, quan estava previst presentar a Libranda la nova iniciativa. Es tracta d'una plataforma de continguts digitals que han creat Planeta, Santillana, Random House Mondadori i SM.

El món editorial mira el llibre electrònic amb cautela i certa fascinació. Pot amenaçar les vendes de llibre tradicional? No és segur, tampoc és improbable. Pot ser un amic o un enemic mortal? Durant el primer trimestre del 2010 s'han venut menys llibres que el primer trimestre del 2009 i els llibreters esperen recuperar-se aquesta primavera. Per això, han invertit milions d'euros per implantar el llibre electrònic i superar aquests moments de crisi.

A més d'aquesta novetat cantada, aquest any la Feria (que finalitza el 13 de juny) es rendeix als autors nòrdics. Camilla Läckberg, Asa Larsson, Lisa Markund o Hanne Bartholin són alguns dels escriptors de moda que han conquistat el Retiro.

"Elemental, querida Salander"

No podia faltar un record especial a la trilogia Milennium per donar nom a l'èxit de la novel·la negra del nord d'Europa. Al pavelló de Madrid es parlarà molt sobre el tema, i el títol escollit per donar nom a la sèrie de conferències i tertúlies no deixa de ser molt "elemental"... i imaginatiu?...

Comentaris
 1. Avatar
  Soroll diu:

  Els que escriuen sobre llibres, no tan cultes... El llibre electronic no es cap novetat, jo ja fa 10 anys que vaig rebre el regal del petit princep en versio original i sense que la SGAE hi tingui res a cobrar. D'altra banda ja seria hora que algu deixi el provincialisme de mirar al sud, referir-se a autors Anglesos en castella, i a persones vingudes del fred que tenen per segon idioma l'Angles. Aixo es "catetisme" importat del sud, innecesari i desculturitzador, nacionalista espanyol i d'una manca de rigor, com ja he comentat, admirable.

  02/06/2010 - 10:17h
 2. Avatar
  isabel diu:

  No és una novetat, el llibre electrònic, efectivamente. És una novetat que es puguin comprar descàrregues a la fira del llibre de Madrid!!. Recordo també que, per ser rigurosos del tot,el castellà es parla al sud i també al nord. Es parla a molts llocs del món.

  02/06/2010 - 11:25h