12/4/2010 - 16:31h - laMalla.cat

El periple de Sant Jordi

Comença la setmana i tot és optimisme (?) Aquest interrogant es fa evident perquè entenc que el dilluns no és el dia adequat per parlar d’optimisme. Els dilluns i durant els temps que corren, amb una “cuesta de enero” (dit en castellà) que no s’acaba mai... Però no, no continuo, que la meva missió en aquest espai de lamalla.cat no és parlar d’economia i els dies de la setmana són un passar pàgines, una darrera de l’altra, i un després de l’altre, els llibres que es posen en fila.

En dies com aquests, sento la veu de Joan Manuel Serrat dient allò d’”embolicada en paper de plata”, la rosa, es clar, la de Sant Jordi i el llibre, elss llibresss, moltsss, muntanyes d’exemplars als magatzems, esperant impacients la sortida al carrer, els carrers de totes les ciutats i els pobles i els barris, per més petits que siguin. Ja està tot preparat i falta temps per llegir totes les expectatives, per anar a sentir a tots els escriptors i editors que xerren a totes les llibreries de la ciutat.

Encara no és, encara no ha arribat el moment, però les paraules ens esperen multiplicades i el dia 23 és divendres, quan multitud d’expectatives s’obren davant la imminència d’un cap de setmana que obre les seves portes per fer de nosaltres aquelles persones que volem ser. El fracàs vindrà després, encara no, que ens espera el temps de navegar, orsant i arribant, orsant i arribant, i preparant les veles per acollir tot el vent del món, tot aquell possible que ens ha de poder empènyer molt lluny.

M’arriba una informació del Museu Marítim de Barcelona, que ha preparat activitats per a tota la família i decideixo començar el meu periple de Sant Jordi parlant sobre aquestes aventures que ens preparen a les Drassanes. He agafat la imatge de la seva goleta, tan en blanc i negre com inspiradora nau disposada a emprendre les més enigmàtiques aventures.

Comentaris