1/2/2010 - 08:01h - laMalla.cat

No hi ha res que justifiqui una gallina al mig de la ciutat

De l'1 al 5 de febrer Barcelona es vesteix de negre, de Setmana Negra i Criminal. Aquest any els organitzadors utilitzaran les xarxes socials i estaran a http://twitter.com/bcnegra. L'experiment conviurà amb la programació tradicional. L'escriptor Jordi Cervera ja ha començat a escriure una novel·la titulada Serial chiken, dividida en microcapítols que es poden llegir a Twiter. La protagonista és una gallina assassina i el primer capítol diu: "He vist molts crimens, però cap com aquest, no hi ha res que justifiqui una gallina al mig de la ciutat".

La trama d'assassinats i intriga es pot seguir també des de Facebook, Vimeo i Flickr. Aquí els seguidors poden penjar fotos de les pistes que la gallina deixi per Barcelona. A més, el web principal incorpora una eina de Google Maps que permet seguir de prop els llocs del crim.

La idea té precedents a altres països, però és la primera novel·la twiter d'Espanya. Fa unes hores, hem llegit un altre capítol de la novel·la. Deia: "No té proves, comissari. No pot detenir un escriptor i un showman només per ser de Reus. Hi ha qui diu que és un mèrit".

Fora d'Internet, aqui teniu el programa d'avui: http://www.bcn.es/cultura/bcnegra/2010/ca/programa1.html

 

 

Comentaris