22/4/2011 - 07:30h - laMalla.cat

Sant Jordi

Els llibres estan sempre, són els millors companys, la millor inversió que podem fer. Donen forma a la vida, són una necessitat i un desig, un plaer i un exercici. Escriure és una manera de viure, escriure perquè algú trobi vides, unes altres vides, uns altres somnis. Saber escriure és alguna cosa més que ordenar paraules segons els cànons de la gramàtica. Prendre nota d'un dictat és senzill i pràctic. Allò que realment és difícil és el risc d'anar més lluny, de provar amb la sensació de deixar un record a la memòria del lector.

Aquest 23 d'abril fa trenta anys que va morir Josep Pla, un home clar i un escriptor autèntic. Amb ell porto a la memòria l'estació de Palafrugell, els vespres de l'Escala, l'aigua transparent de les cales, les roques que es desplacen fins al mar. El Quadern gris és un ideal para-sol contra la intransigència.

És un privilegi sortir al carrer i comprar un llibre o una pila de llibres. Seria ideal comprar literatura de la bona. No només hem de comprar allò que ha escrit algú del nostre poble. La passió per llegir ha de ser infinita, com l'univers.

Agafo la meva llibreta i miro les notes, per inspirar-me. Si, tinc algunes idees de llibres pel dia de Sant Jordi.

Algo brilla como el mar, Hiromi Kawakami (Acantilado) És la mateixa autora de El cielo es azul, la tierra blanca. Una història sorprenent.

Un altre japonès: Haruki Murakami, ja és éxit de vendes amb 1Q84 (Tusquests).

Un descobriment: Rosa Cullell i la seva primera novel·la: El millor lloc de nom (AMSTERDAM -ARA).

L'illa de l'última veritatFlavia Company (Lumen-Proa), em va dir: t'agradarà, perquè es veu el mar.

Més histories d'Almudena Grandes: Ines y la Alegria (Tusquets).

Carme Riera, l'excelsa escriptora, amb una novel·la negra, com Donna Leon o Vázquez Montalbán, Natura quasi morta (Edicions 62).

Una entretinguda novel·la de Rosa Montero, Lágrimas en la lluvia (Seix Barral). La portada del llibre no té res a veure amb el contingut, va ser una felicitació de Nadal que li van enviar per e-mail a l'escriptora i se la va posar com a fons d'escriptori al seu ordinador.

No sóc un cap curt i afegiré que són un capgròs.

 

 

 

  
 

Comentaris
  1. Avatar

    Jo també sóc partidari de llibres reals, i quines són les perspectives de la nostra joventut?! Els llibres electrònics per mi, no pot substituir per complet l'atmosfera de la que transmeten aquests llibres.

    26/04/2011 - 17:01h