2/2/2011 - 18:01h - laMalla.cat

Com es mesura la fidelitat al club?

A l'octubre la junta directiva actual va tancar l'aixeta de les altes de soci del Barça, a partir d'aquell moment només podies fer-te soci si eres familiar de primer o segon grau d'un soci, si eres menor de 14 anys o si ja havies sigut soci anteriorment. Hui han obert una via més, "consisteix a demostrar la fidelitat com a aficionat durant tres anys mitjançant un 'carnet de compromís' que tindrà una quota anual inferior (125 euros) a la de soci (161,5 euros) i també alguns avantatges menys."

mapa camp nou 

Fins aquí he considerat que podia ser una bona opció, tot i que 125 euros m'ha semblat car, establir una passa prèvia en forma de carnet de simpatitzant. El problema és que aquests "avantatges menys" són TOTS els avantatges que realment valen la pena de ser soci, i multiplicat per tres anys són 375 euros de fidelitat blaugrana.

Els avantatges que no gaudirà el culé amb 'carnet de compromís'

- No tindrà dret a vot
Previsible, un dels arguments que es van fer servir a l'hora de restringir les noves altes de soci és que el club es podia descontrolar, no seria lògic.

- No tindrà dret a gaudir d’un abonament ni a la llista d’espera
Ni tan sols els socis tenen dret a un abonament, per tant no és cap sorpresa que els 'compromesos' tampoc, i en tant que encara no són socis puc arribar a entendre que no puguen accedir a la llista d'espera a per a un abonament.

- No tindrà preferència en la compra de les entrades per a finals i partits significats
Aquest punt és el que em fa pensar que aquest carnet és un robatori. Els 'compromesos' pagaran només 35 euros menys que un soci sense abonament, però no podran optar a anar a cap dels partits més interessants de la temporada. I per la resta de partits què? els faran el SÚPER descompte de 2 euros en les entrades de Champions? 1 euro en les entrades de Lliga i 50 cèntims en les de Copa?

- No podrà participar en el sorteig de la Llotja Oberta
WTF?

Al meu parer per 125 euros no haurien de retallar tant els avantatges, com a mínim haurien de poder optar a demanar entrades per partits importants o poder accedir a la llista d'espera per un abonament. O gaudir de descomptes molt més alts en la compra d'entrades de partits no tan importants. O gaudir d'un període de compra d'entrades exclusiu o poder comprar packs de 5 o 10 partits tirats de preu... no sé, aquesta fidelitat és paga massa cara.

P.D. Tindran almenys la visita Experience gratuïta? o hauran d'anar a buscar el 2x1 a facebook?


T'agrada? comparteix!
facebook twitter

Comentaris
 1. Avatar

  A més a més de tot això, m'ha semblat sentir aquesta tarda a la prèvia del partit del Barça a RAC1 que, passats aquests 3 anys amb el "carnet de compromís", el Barça es reserva el dret d'admetre't com a soci, amb l'excusa que si molta gent es fes aquest carnet, d'aquí 3 anys el club també es podria descontrolar igual que a l'era Laporta. O sigui que et deixes 375 € per tenir dret a ser soci dintre de 3 anys, i resulta que a l'hora de la veritat et poden dir que no t'admeten sense tornar-te els diners. En el cas que això fos veritat, ho trobaria un escàndol i un robatori sense precedents.

  Una salutació des de Lleida.

  03/02/2011 - 00:56h
 2. Avatar
  David diu:

  Penso que aquí un dels problemes més clars és el preu que és molt elevat, per uns 70-80 estaria més justificat tot.

  No puc dir que, independentment del preu, si això serà una bona iniciativa o s'haurà de canviar als dos dies. El que està clar que hi ha coses que s'havien de controlar, com és el cas de les entrades en finals o partits importants. Fa ràbia que hi hagi gent que només s'enrecordi de ser soci només per poder aconseguir una entrada per un partit important. Tinc gent propera que tan per París com per Roma es van beneficiar, i me n'alegro molt per ells, però també entenc que no és del tot just.

  Si mirem, un no pot votar a les eleccions del Barça fins passat un any, del contrari es podrien fer "tejemanejes" per tenir més vots. O en la societat, un no pot demanar un pis de protecció oficial en un municipi fins que passen uns anys. Per posar dos exemples.

  A veure com funciona, i el que estaria bé es que la junta expliqués millor tot això, no acabar llegint coses com el comenta el Robert de que la junta es reserva el poder dir si, passats els 3 anys, es pot o no ser soci. No, això o es pot o no, però que no facin perdre el temps a la gent. El principal problema del Sandro i els seus és no saber encara explicar-se com Déu mana.

  Visca el Barça!!!

  03/02/2011 - 13:32h
 3. Avatar
  Arnau diu:

  Resum per aconseguir un abonament al Camp Nou: 3 anys a raó de 125€/any + X anys a la llista d'espera a raó de 165€/any (+IPC quan pugin cuotes) + 3 anys a fons perdut del valor de la quota de l'abonament + quota de l'abonament de l'any corrent.

  03/02/2011 - 13:36h
 4. Avatar
  Carles diu:

  El tema, estimada Laia, és que el rerefons de tot plegat podria ser diferent del que ens expliquen.

  Primer de tot, per què es prenen aquestes mesures?, jo mateix he sentit en un sopar i de la boqueta del Senyor Rosell que vol evitar que algú es "quedi" el club via eleccions. Posava l'exemple del Florentino Pérez que es queda el Barça posant de president al Butragueño per desballestar-lo (el club, no el "buitre"). Et juro que vaig poder aguantar el riure després de sentir-lo, però no va ser fàcil.

  Reflexionem...

  Sóc un tiu amb molta pasta i tinc la intenció de quedar-me el Barça per ves tu a saber quines raons. Doncs ho tinc molt fàcil, el primer que necessito són diners, que me'n sobren, el segon, votants. Agafo el cotxe i me'n vaig a voltar pel món buscant gent que em doni les seves dades per fer-lo soci. Els requisits són majoria d'edat i, tant si accepta com si no, que no li expliqui mai a ningú el meu obscur pla. Així poc a poc, aconsegueixo una xifra de seguretat d'uns 30.000 pàjarus que em garanteixen que guanyaré les properes eleccions. Arrodonint, això em representarà una inversió de 10 milions d'euros corresponent a la quota de soci de tota aquesta tropa per 2 anys que és l'antiguitat mínima per poder votar. Arriba el dia de les eleccions, prèviament hauré muntat la hòstia de viatges per tal que els meus votants secrets puguin venir a Barcelona a donar el poder al meu candidat ja que el Barça no admet el vot per correu. Això em pot arribar a costar una morterada interessant de diners en desplaçaments i hotels, qualsevol xifra pot valer, però anem a posar que tinc molts Xinesos i he de montar uns quants vols, fot-li 20 milions més, total que per uns 30 milions em faig amb la presidència. Tot això obviant el que hauria de fer perquè ningú dels meus adeptes expliqués mai a ningú altre els meus plans durant dos o tres anys. Va home, va!!

  Personalment em preocupa més acceptar la pasta de la Qatar Foundation, però això és un altre tema. Descartat el motiu principal de salvament del club de aquests atacs, la meva curta ment només em dona per pensar que volen evitar la revenda.

  Em consta que hi ha molta gent pagant carnets d'altres a canvi de poder disposar dels codis de compra per poder optar a compres pels partits importants de la temporada i així aconseguir entrades per la reventa. Per exemple Laia, jo et pago els 165 euros del teu carnet anual, a canvi de que em donis el teu codi, entro al sorteig de la final de Copa i em toca una entrada de 100 euros que vendré fàcilment a la revenda per 500 euros en el pitjor dels casos (si parlem de la final de Wembley, ni m'ho imagino quant podria treure).

  Si la mesura va per evitar això, tampoc ho trobo correcte, primer perquè paguen justos per pecadors i això és inadmissible (millor 10 culpables al carrer que 1 innocent a la presó) i segon que els revendes sempre van per davant del club i s'inventen altres sistemes per aconseguir entrades barates.

  Tot això seria interessant comentar-ho amb el Senyor Rosell, si fos més accessible, com per exemple al seu twitter a l'època d'eleccions. Tot i que el tema de la revenda igual l'incomoda una mica, sabent que la seva família té un percentatge de participació a una de les més importants webs de revenda internacional a on sempre hi podràs trobar entrades del Barça, www.viagogo.com

  03/02/2011 - 15:05h