11/1/2011 - 09:30h - laMalla.cat

Messi Pilota d'Or 2010

Messi és el millor jugador de futbol del món. Els premis individuals al futbol són injustos per necessitat. Dit això, Xavi i Iniesta mereixien la Pilota d'Or? també.

Sota quins criteris els entrenadors, capitans i periodistes (NO la FIFA) voten el millor jugador de gener a desembre de 2010? Què tenim en compte per a mesurar-ho? títols amb el club? títols amb la selecció? els més de 50 partits que juguen en tot l'any? la qualitat del jugador independentment dels títols assolits? gols importants?.

El 2010 dels finalistes a la Pilota d'Or:

- Messi va fer 58 gols en 54 partits i va guanyar 2 títols amb el Barça (Lliga i Supercopa d'Espanya).
- Xavi va guanyar 2 títols amb el Barça (Lliga i Supercopa d'Espanya) i el Mundial de Sud-àfrica.
- Iniesta va guanyar el Mundial de Sud-àfrica, gol de la final inclòs, i 2 títols amb el Barça (Lliga i Supercopa d'Espanya) però va fer una temporada roïna al Barça.

Diuen que els anys de Mundial aquesta competició ha de pesar més, és obvi que s'ha de tenir més en compte però establir per norma que el jugador ha de ser de la selecció guanyadora tampoc em sembla bé (i després passen coses com Cannavaro). Quins arguments pesen més? Jo personalment li hauria donat la Pilota d'Or a Xavi perquè crec que ha fet la temporada més completa a nivell de club, de selecció i personal, però Messi va fer la seua millor temporada amb el Barça, va ser Pichichi, Bota d'Or, quatre gols en uns quarts de final de la Lliga de Campions... . Donar-li a Iniesta em semblava la decisió més discutible, d'acord que al mundial va renàixer i va fer el gol de la final, però malauradament la temporada amb el Barça va ser roïna per culpa de les lesions. Crec que amb Andrés aquest guardó va ser molt més injust l'any passat que no estava ni al podi, va fer un 2009 bestial, va guanyar-ho tot amb el Barça i va fer el gol que va donar l'accés a la final de la Champions.

portades pilota d'or messi 2010

La gent que s'ha indignat que s'ho faça mirar, una cosa és tenir preferències, tots les tenim, jo ja he dit la meua però Messi se'l mereix i hui sóc igual de feliç que ahir abans de la gala. I que ningú s'enganye, és propietat dels tres, perquè sense Xavi Messi no faria tants gols i sense Messi Xavi no guanyaria tants títols, i el mateix amb Iniesta. Buscar la confrontació amb aquest tema ja és el que ens faltava. Molta gent emprenyada només volia un premi més per a la selecció espanyola i allargar la palla rojigualda una mica més, doncs em sap greu però aquesta palla és blaugrana, és de la Masia i de tots els culés.

Posts relacionats:
La Masia de les pilotes d'or


T'agrada? comparteix!
 

Comentaris
  1. Avatar

    Estic d'acord amb tú a nivell que Leo Messi va fer un any 2010 (natural, de gener a desembre) espectacular. Per no dir el millor de la seva carrera pels seus números individuals. El problema ve quan els finalistes de la Pilota d'Or han arribat gràcies a un criteri (sobretot Iniesta), gràcies al Mundial; i el guanyador s'ha decidit mitjançant un criteri força diferent. No m'he posat a comptabilitzar amb diferents fòrmules la llista dels vots, però crec que no vaig força desencaminat quan dic que el primer vot ha anat condicionat pel primer criteri, i els altres dos pel paper d'Espanya al Mundial. Si els criteris estiguessin unificats (i a priori ho estan, però després cada vot és personal i fan el que els rota) Sneijder hauria estat finalista, i provablement Pilota d'Or. Ni tan sols està unificat el criteri de la FIFA per decidir l'11 ideal del 2010. Lucio i fins i tot Maicon (Inter/Brasil) hi són gràcies al seu paper a l'Inter, que no pas pel Mundial. A la inversa que Villa, que s'hi troba gràcies al seu paper amb la selecció, perquè amb el Barça encara no li ha donat temps a fer res i amb el València diga'm el que va fer. Si m'ho haguessin preguntat a mí, els tres vots haurien anat, per aquest ordre: Sneijder, Messi i Xavi. Salut!

    11/01/2011 - 13:55h
  2. Avatar

    Jo li hagués donat abans a Xavi i em va saber MOLT de greu que no li donessin. Però després de veure alguns comentaris de barcelonistes (!!!!) semblava que li haguessin donat a Snijder, hombre ya!!

    11/01/2011 - 16:47h