15/10/2010 - 10:00h - laMalla.cat

Tots som Barça

Sóc sòcia del Barça des del 22 de febrer de 2006, és el primer que vaig fer quan em van arribar alguns dinerets inesperats. Estàvem fent una temporada que apuntava a possibles desplaçaments interessants cap al mes de maig. Va ser una sabia decisió, sempre ho he pensat, allò em va permetre anar a París, aconseguir un abonament, viatjar a Roma, València... el que sempre havia somiat. Quatre anys després una promesa electoral em converteix en una privilegiada (encara més), ja no es pot fer soci qualsevol persona.


Agenda universitària

Jo crec que aquesta mesura de la junta directiva ens ha pillat per sorpresa, alguns perquè segurament no eren conscients d'aquest punt de la proposta electoral, altres perquè no ens crèiem que serien capaços d'aplicar-la. Després de conèixer la notícia m'he posat a buscar el programa electoral de "Tots Som Barça" (a partir d'ara "Tots-els-familiars-de-socis-i-menors-de-14-anys Som Barça").

He trobat el programa electoral penjat al web oficial del club (pàgina 5):

Si volem que els socis pugin rebre més i millors serveis hem de regular l’entrada de nous socis amb l’afany que el creixement no sigui només quantitatiu sinó també qualitatiu en serveis, atencions i contraprestacions. Enllaç

Ens hem tornat un club borbònic, posats a ser borbònics... per què no permetem el canvi de nom de l'abonament únicament entre familiars? però no l'alta de soci! així no acabaran mai amb el mercat negre de la compra/venda d'abonaments... l'excusa de "no volem que el club es descontrole" no em serveix.

També he llegit que ho fan per preservar la qualitat del servei i l'atenció al soci... doncs jo crec que la majoria de gent que es fa sòcia del Barça ja coneix la realitat de la llista d'espera, els abonaments... molts ho fan (ho hem fet) per qüestions sentimentals.

Dit això, se m'acudeixen alguns models de negoci derivats d'aquesta nova mesura:

i pels autònoms:

Veurem com acaba tot això, no m'agrada la idea de que el Barça es convertisca en un club elitista i sectari, potser cal diferenciar entre diversos tipus de carnet de soci, com ja tenen altres equips europeus, fer que l'alta de soci només es puga fer de manera presencial (fins ara es podia fer per internet i qualsevol persona podia fer soci a una altra), no restringir tant el grau de parentesc, i si una parella no són matrimoni?. Dubtes, dubtes, ...

El Barça restringirà a partir d'aquest dijous les altes de socis (lamalla.cat, 14/10/2010)

Fe d'errates: tal i com apunta Jordi al seu comentari el segon extret del programa electoral no correspón a la candidatura de Sandro Rosell, l'originalitat de les campanyes ha fet que haja confós la precandidatura "Tots Som Barça" amb el lema de Sandro Rosell "Tots som el Barça". Gràcies Jordi!

Comentaris
 1. Avatar
  beeding diu:

  Ara és d'aquells moments en que trobo a faltar un botó de "M'agrada"

  15/10/2010 - 10:34h
 2. Avatar
  Laia diu:

  beeding! tinc pendent provar de posar el Like button, gràcies :)

  15/10/2010 - 11:47h
 3. Avatar
  Jordi diu:

  hola,una pregunta que tenen a veure la candidatura del Sandro Rosell amb la web de Tot Som Barça (que pel que veig va ser una precandidatura que no va passar més enllà) ?

  Gràcies !

  15/10/2010 - 11:59h
 4. Avatar
  Laia diu:

  Gràcies Jordi, tens tota la raó!

  15/10/2010 - 12:21h
 5. Avatar
  Josefran diu:

  Entenc la teva postura, però has de valorar una cosa respecte a altres clubs del món.

  El Barça és una Associació Esportiva sense ànim de lucre, i no es una SAD (Societat Anònima Deportiva) o un grup d'accionistes o un magnat volen guanyar diners en benefici propi. Al Barça si ests soci tens els mateixos drets, per anar a votar, et pot tocar formar part de l'assemblea, començar el procés d'una moció de censura. El club s patrimoni dels socis. Tot això que tenim s'ha de valorar i s'ha de preservar, i això és el que es pretén amb aquesta mesura. A més obren la porta a altres vies per fer-se soci, amb algun carnet de simpatitzant durant un temps determinat, etc.

  També has de veure d'on venim, tu parles de que ets sòcia des del 2006, jo soc soci també des del 2007. Però fa uns quants més d'anys no es podia fer soci tot el que volia, només si havia abonaments lliures i el camp tenia una capacitat de 120.000 persones, moltes tenien localitat de peu.

  Altres exemples de Associacions Esportives sense ànim de lucre és el Real Madrid que té actualment 85.000 socis. Com veus tenim 100.000 socis més però el que sembla un avantatge com a quantitat de massa social, pot ser un desavantatge ja pot desvirtuar una votació o inclús afectar a futurs processos democràtics del club.

  Salutacions!

  15/10/2010 - 13:08h
 6. Avatar
  Laia diu:

  Entenc el que dius, Josefran, però jo no crec que una massa social més gran desvirtue unes votacions ni veig de quina manera pot afectar negativament a un procés democràtic, que m'expliquen de què tenen por i llavors potser ho entenc!

  15/10/2010 - 14:53h
 7. Avatar

  Quan tinguis el botó m'agrada avisa'm que vinc corrents a clicar-lo!! ;D

  15/10/2010 - 15:57h
 8. Avatar
  Uri diu:

  Puc estar d'acord amb el Josefran o amb el Sandro en que potser cal limitar o reduir la facilitat per fer-se soci, però el que trobo una estupidesa i d'un "cutre" indigne pel Barça és els criteris que s'han fixat per poder-se fer soci. Què busquem, un club de ple de consanguinitat com si fos una secta? I l'altre "excepció", els menors de 14 anys.. què passa, que no creixen els nens i no podran votar quan en facin 18? Vivim al país de "Nunca Jamás"? Tot plegat.. ho trobo indigne d'una institució com el Barça (de la que per cert, fa 15 anys que sóc soci).

  15/10/2010 - 16:35h
 9. Avatar
  Jordi diu:

  I com pot ser que tonguis un abonament havent-te fet sòcia al 2006? Jo em vaig fer soci al 2004 i des del primer dia estic a llista d'espera per l'abonament i encara continuo. M'ho pots explicar?

  15/10/2010 - 18:43h
 10. Avatar
  Uri diu:

  Jordi: Algú li devia fer un canvi de nom en el seu favor, no? Que maco és tenir amics! (o buscar-los per conveniència..)

  15/10/2010 - 19:16h
 11. Avatar
  jordi diu:

  Uri em sembla que aquests canvis de nom que dius no estàn permesos... a no ser que sigui per la mort d'un familiar fins a segón grau.

  15/10/2010 - 19:28h
 12. Avatar
  Gerard diu:

  Sóc egoista i tinc por. Tinc por a perdre el meu seient al Camp Nou. M'imagino q un dia hi hagi més socis sense seient que amb seient i es presenta un candidat q promet fer els abonaments rotatoris entre tots els socis. No el votarieu si fosiu socis sense abonament?

  Però també sóc realista i veig q el Sandro amb aquesta mesura l'únic q s'aconseguirà serà retardar el dia en q els socis sense abonament siguin majoria. Temps al temps.

  "L'estudies o treballes?" ara potser s'haurà d'actualitzar dient: "ets soci/a del Barça?"

  15/10/2010 - 20:16h
 13. Avatar
  Uri diu:

  Jordi: Sí que estan permesos. Si no són fins a familiars de 2n grau s'ha de pagar 3 anualitats a fons perdut al club per poder-lo realitzar. És a dir, es poden fer.. si estigués prohibit no hi hauria aquesta opció. El que està prohibit és vendre els abonaments, és a dir, cobrar per cedir el teu seient.. i tampoc ho tinc clar, més aviat diria que és alegal. Si tu ho declares com a servei ofert, emets una factura i declares el corresponent IVA no crec que estigui prohibit per cap llei vendre el dret a l'abonament.

  15/10/2010 - 20:32h
 14. Avatar
  Laia diu:

  Jordi, els canvis de nom són perfectament legals, es fan a les oficines del Barça, només has de trobar algu que ja no vulga l'abonament i renuncie a ell en el teu favor. Com diu l'Oriol, si és familiar és un procés gratuït, sinó pagues al Barça tres temporades a fons perdut.

  16/10/2010 - 18:45h
 15. Avatar
  Afontcu diu:

  Josefran: "Com veus tenim 100.000 socis més però el que sembla un avantatge com a quantitat de massa social, pot ser un desavantatge ja pot desvirtuar una votació o inclús afectar a futurs processos democràtics del club."

  Quanta raó, per què no fem un examen a tots els catalans i els qui no tinguin nivell suficient no els deixem votar? És que desvirtuen les votacions i afectes als processos democràtics! O podríem fer-ho en funció de la lletra que comença el cognom, o a dit. Dic jo que, en democràcia, com més gent voti més encertat serà el resultat, no? Això és com amb els compromissaris. Qui et diu que el que voten el 0,5% dels socis (o el % que sigui) és representatiu de l'opinió general? Em sembla que vetar el dret a vot al Barça, així com el dret a vot a les assemblees, és injust i antidemocràtic. En un cas, se solucionava sense tocar res: la gent es podia fer seguint fent sòcia i per tant tenint dret a votar a les eleccions. En el cas dels compromissaris, hi ha alternatives (internet, vot per correu, etc) per saber l'opinió de molta més gent i no la de 1000 afortunats.

  I si jo em volia fer soci, no per l'abonament (que sé que és impossible aconseguir-lo mitjançant la llista d'espera) sinó per anar al Mini? O al Palau? O tenir descomptes en entrades? O rebre la revista del soci? O entrar als sorteigs de les entrades per a desplaçaments? O simplement perquè voldria formar part del Barça?

  (I ara no ve al cas, però potser un sistema de rotació d'abonaments seria la solució al tribunerisme i a l'ensopiment del públic del Camp Nou)

  17/10/2010 - 18:21h
 16. Avatar
  David Vallespí diu:

  Primer dir que soc soci del Barça des de fa més de 35 anys.

  Trobo encertada al decisió de limitar l'entrada de nous socis ja que un nombre elevat d'ells pot desvirtuar la funció del club.

  Posant un exemple molt extrem, que pot passar el dia que l'assemblea de compromissaris estigui en mans de gent que no té abonament? Per exemple decidir que s'ha de fer un nou camp de futbol per a 200.000 persones i fora de Barcelona ja que ells són la majoria de fora.

  Crec que hi hauria d'haver tants socis com capacitat té el camp per a que tots tinguem ben present que el centre del club està en les seves instal·lacions a les quals tots tenen accés.

  17/10/2010 - 18:33h
 17. Avatar
  Afontcu diu:

  David, i per això jo no he de poder anar al Mini, ni al Palau, ni rebre la revista si la vull, ni entrar al sorteig d'entrades, ni tenir descomptes pel camp?

  17/10/2010 - 18:49h
 18. Avatar
  Josefran diu:

  Quan parlo de desvirtuar proces democratic, parlo de que si es posen condicions per se soci, llavors sent dramatics 100.000 persones de l'altre part del mon es fan socies i decidir el futur del club. S'ha de saber distingir entre soci d'un club esporti i simpatitzant d'un club.

  A les eleccions generals, no pot votar tothom que viu al païs, en el cas de l'estat espanyol, s'ha de tenir la nacionalitat. Per tenir la nacionalitat s'han de complir certes premises.

  Aquesta es la ideia que parlo quan comento el tema de carnet simpatitzant, que amb el temps ha de facilitar poder convertir-se en soci.

  Però només és la meva opinió como a soci "jove" .

  Salutacions!

  25/10/2010 - 18:05h
 19. Avatar
  ruth diu:

  qui és la tia aquesta de la foto?? no menteixis. No ets tu!

  14/11/2010 - 13:19h
 20. Avatar
  Isidre diu:

  El Barça per sort o per desgràcia es mes que un club. Es un simbol i la imatje esportiva de Catalunya al mon. Es per aixó que 100.000 persones (mes del 50%) son socis i no tenen abonament i aixó que costa una picossada. A mi de moment ja hem va bé visc a mes de 100 Km. de Barna i les formules dels paks de 5 o 9 entrades em van de conya i com a mi a molts.

  Limitar al nombre de socis a las persones amb abonament em sembla no tan sols d'una estretor de mires impressionant sino quelcom interessat.

  De fet jo si podria ser abonat, i sense passar per la llista d'espera, nomes he de clicar una pagina "web" tipus "mundoanuncio" o similar i acoquinant entre 5.000 euros i 30.000 euros (segons la zona) seré abonat demà mateix pagant al club tres anualitats.

  Per tant es un patrimoni i es clar tenir un carnet que val uns dinerons (al mercat negre) implica no augmentar massa mes el nombre socis no sigui que es rebelin i es devalui.

  29/11/2010 - 19:17h