12/8/2011 - 06:00h - laMalla.cat

Depriment

Si en un país la diferència entre rics i pobres és alta, alt serà també el nombre de persones depressives... Al Brasil i Colòmbia passa això. Ens ho diu l'OMS. Ens ho diu després de realitzar un estudi en 18 països del món... Ens diu també que en els països asiàtics i africans el nombre de casos és inferior, pel fet que els individus es beneficien de l'efecte protector d'unes xarxes socials reals, el nucli de les quals és la família. Dient-ho d'una altra manera: En aquests continents les xarxes socials reals en què viu i conviu l'individu estan molt consolidades.

Si parlem de les diferències entre rics i pobres, hem de dir que per sortir de la crisi s'estan aplicant unes mesures que les augmenten. I si parlem de les xarxes socials reals, hem de dir que a occident no augmenta la seva estabilitat, és a dir, no es consoliden.

Conclusió: "El nombre de depressius seguirà creixent"!. Seguirà creixent perquè els pobres veuran que ells ho són més, mentre que altres ho són menys. Seguirà creixent perquè les xarxes protectores esmentades no creixen. Les virtuals si!

Martín Martínez Martínez
Psicòleg i professor de Secundària

Comentaris