15/9/2011 - 12:48h - laMalla.cat

El PP carrega contra el model lingüístic a l’escola

Quant difícil em resulta comprendre els atacs rabiosos del PP“c” contra tot el que faci olor a catalanitat. Des de fa uns quants anys suportem una morbosa intolerància contra Catalunya, un descrèdit al que ens sotmeten des de fa temps des de fora i dins del país. EL PP practica una guerra de guerrilles en què de mica en mica va minant la paciència dels catalans i catalanes i on, fins i tot, aquells que han mantingut posicions menys nacionalistes se senten molestos per la provocació i els constants atacs des de les files populars.

El PP està immers en una realitat virtual, la seva, feta a mida però falsejada per la seva incomprensió. M’atreveixo a dir que per a la gran majoria de les persones que vivim a Catalunya, catalans o no catalans, el problema de la llengua no existeix. El PP ha creat un conflicte on no n’hi havia cap i aquest atemptat polític pot portar al país a un trencament social i a una radicalització de les postures independentistes que fins ara han transcorregut sempre per camins tranquils i plenament democràtics. No fa gaire una persona em deia: “el PP és una fàbrica d’independentistes”, potser no és així però cada cop que el PP ataca Catalunya aviva les brases i cada cop estem tots més farts.

El PP s’ha proposat guanyar les properes eleccions generals, i segurament ho farà gràcies a la gran desconfiança que genera el PSOE i al ‘paripé’ del PSC a Catalunya. Però al marge de la davallada política dels socialistes, el PP treu forces de la croada contra Catalunya, crea problemes socials allà on no n’hi ha, crema banderes virtuals alimentant la xenofòbia contra els nou vinguts i alimenta les postures més ‘espanyolistes’ contra la cultura i la llengua catalana. 

La sentencia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insta a acabar amb el model d’immersió lingüística, amb el català com a llengua vehicular a l’escola, després de gairebé trenta anys de funcionament. Un model que garanteix l’educació a l’escola de tots els nens i nenes sense discriminar-los per la seva llengua familiar, un sistema educatiu que gaudeix d’un ampli recolzament, que garanteix la cohesió lingüística i social, que permet l’aprenentatge de la llengua catalana i de la llengua castellana, i que sobretot no ha generat conflictes. Senyors i senyores del PP la immersió lingüística a l’escola a Catalunya no és un problema, és un gran benefici i un exemple de riquesa cultural.

PSC i CiU, de puntetes
La qualitat de l’ensenyament públic no depèn exclusivament de la llengua. No és únicament el model lingüístic de l’escola catalana el que està en perill. Ara PSC i CiU es mobilitzen en defensa de l’escola catalana enarborant la senyera contra el bilingüisme que reclama el TSCJ. Em sorprèn el paper del PSC i de CiU defensant un ideari lingüístic quan tant de mal han fet a l’escola pública catalana. No ens deixem ennuvolar per l’esperit patriòtic quan l’escola pública està patint les retallades i els desgavells provocats pel Sr. Maragall i la Sra. Rigau que fan trontollar la qualitat de l’ensenyament públic català.

Els nostres fills i filles aprendran català i castellà, però ens ha de preocupar el nivell de l’ensenyament minvat per les retallades de recursos, la supressió de la sisena hora, la falta de professors, els canvis d’horaris, etc. El fracàs escolar no entén de llengües i aquest és el veritable problema de l’ensenyament a Catalunya. Espero i desitjo que la mateixa contundència i unitat en defensa de la llengua que mostren els partits catalans estigui al servei de l’ensenyament públic i es posin les piles per aconseguir millores i més recursos per a les escoles.

Somescola.cat
No deixeu d’entrar a la pàgina web de la plataforma somescola.cat, un conjunt d’entitats mobilitzades en defensa del model lingüístic de l’escola catalana i en defensa d’un model que no segregui els alumnes per la seva llengua.


Jaume Solé Díaz
Sant Feliu de Llobregat

Comentaris
  1. Avatar
    GUAL diu:

    Que se'n tornin a casa aquests feixistes i ens deixin en pau, que prou problemes tenim al nostre país com per estar pendent d'ells. Que no controlin la nostra agenda. Independència Països Catalans!!!

    19/09/2011 - 07:49h