27/7/2008 - 23:51h - laMalla.cat

Kiu i els seus amics

No, no m'agrada ET, la peli em sembla un avorriment de por (ja m'ho va semblar fa 25 anys) i el bitxo en qüestió m'inspira de tot menys tendresa. Però sóc bona persona, de veritat. Serveix que m'agradés Kiu per aconseguir que no penseu que sóc la bruixa dolenta de l'oest? Un alienígena (igual de lleig) amb barretina suma punts?

Bé, de fet, de Kiu i els seus amics només recordo que m'agradava. La resta, un forat negre. Ala, toca teràpia de grup, aviam què en salvem. De moment, us ve de gust veure un vídeo?

El 6 d'octubre de 1985, TV3 va estrenar Kiu i els seus amics, claríssimament un ET a la catalana on s'havia fet servir, per dirigir-la, el nostre Spielberg autòcton (o més o menys): Bigas Luna. Artilleria pesada de l'època, sí senyor. L'argument no té cap misteri: 5 nens, un alienígena amb problemes de comunicació i la quota canina de rigor. Això sí, Kiu apuntava maneres, o si més no el pressupost en models, decorats i música, tot i que no va arribar als 20 capítos, deixant tota una generació òrfena d'alienígena melòman. Una llàstima.

Jo recordo poc més que aquell Kiiiiiiiiuuuuuuu infantiloide... i vosaltres, què en recordeu?

Comentaris
 1. Avatar
  Roger XS diu:

  Uaaaalee! sento el post una mica meu després de la xerrada de l'altre dia jejeje ja m'explicaras que t'ha fet decidir per en Kiu :) clar que l'ET segueix sent un extraterrestre adorable eh...have a nice day!

  29/07/2008 - 11:54h
 2. Avatar
  Carles diu:

  Jo també la recordoooo!

  Només he conegut dues persones que els hi soni d'alguna cosa la sèrie.

  I els puzzles que regalava la caixa de l'estrella...

  I fa un parell de mesos vaig trobar l'únic vídeo que he vist mai de la sèrie:

  http://www.tv3.cat/p25anys/els25.jsp?seccio=any&idint=383619&any=1985

  kiu!!!!!

  30/07/2008 - 07:42h
 3. Avatar
  Marta diu:

  Ostres quants records!!! TV3 el que hauria de fer i arpofitant que fan tanta propaganda dels 25 anys és tornar a repetir aquestes sèries: Oliana Molls, Kiu, Judes Xanquet i les Maniquis; els dibuixos animats del Pac-man, històries de Catalunya (qui no se'n recorda del Dragui?) etc en lloc de repetir sèries que fa dos dies que han estrenat (ex: la del Joan Pera)

  06/08/2008 - 17:14h
 4. Avatar
  mariona diu:

  Ostres m´agradat trovar-me aquels records de petita era una seria molt xuli i m´agradaria tornarla a veure aquestes series o possar a la pagina mes capitols per tornar-los a recordar.

  01/09/2009 - 11:39h
 5. Avatar
  Fèlix diu:

  Doncs jo he aconseguit tota la sèrie. Mai més se'n va parlar, de fet s'speraven molt d'èxit però només va triomfar amb nens i nenes que llavors tenien entre 4 i 12 anys...

  Kiu, kiu tu ets el meu amic... vau caure del cel una nit...

  07/08/2012 - 23:11h
 6. Avatar
  Eduard diu:

  Fèlix, si encara llegeixes això (de tot just fa una any) convindría que publiquéssis tots els capítols de Kiu i els seua amics. Aquestes sèries no s'ahn de perdre!

  Gràcies, salut i sempre endavant!

  08/08/2013 - 22:57h