3/2/2011 - 20:10h - laMalla.cat

La "prudència" d'Oriol Pujol

 

Els periodistes estem obligats a saber que la veritat no és absoluta, sinò una qüestió de grau. Una recerca honesta. Però el que no podem admetre és que la veritat política depengui també del grau de doble moral que posseeixi l'individu o el partit. En el programa "El dia " de COM Ràdio emès el primer de febrer, el fogòs Oriol Pujol afirmava: "A veure si parlem clar; ja sé que el Govern en això ha de ser molt prudent. Jo no tinc perquè ser tant prudent." És referia ni més ni menys que a la gravetat de la situació econòmica a casa nostra. És a dir que -caram!- els qui governen no tenen perquè explicar el que realment (ens) passa, sinò que gaudeixen de butlla per practicar la prudent hipocresia institucional.

Preguntes:  

Dir mitges veritats o ometre la veritat sense mentir és ser parcialment prudent i mentir del tot és ser totalment prudent?

Era un virtuòs prudent Zapatero quan ens amagava la crisis convertint-la en mera "desacceleració?"

Sap el benvolgut Oriol Pujol que ell no és qualsevol mindundi passavolant a la coalició nacionalista? Que és el president del grup parlamentari?

Sap, doncs, que està tan obligat com tot altre dirigent a guardar la màxima transparència i rigor dels seus actes i a fer-ne públic exemple?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris
 1. Avatar
  Mercè diu:

  La informació necessària i important solament la tenen un pocs privilegiats. Estem en l'era de la informació, internet, etc El poble, els que hem de treballar per poder pagar i rescatar a les entitats i bancs, allò que diem sector públic ajudar al sector privat, i en un govern que es diu socialista i que fa coses de dretes, aquest poble que té un índex d'aturats record, és el que està com un ramat d'ovelles dirigit. I que de tant en tant algú digui com estem s'agraeix. Per saber cap a on anem.

  04/02/2011 - 09:01h
 2. Avatar
  ramon miravitllas diu:

  Benvolguda Mercè, que algú digui com estem és clar que s'agraeix, de la mateixa manera que li retreiem que no ho faci extenssiu al Govern del seu partit. No hi ha zones fosques ni més reserves mentals en el llenguatge públic que les dictades per successos extraordinaris que impliquin bens superiors com les vides humanes. I en nom de la raó d'Estat també s'han comès moltes maldats...

  04/02/2011 - 20:19h